تاریخ انتشار: 1403/5/19 15:12     /     کد خبر : 7194     /     دسته خبر : گوناگون
گردو یکی از مقویترین انواع مغزهاست و مصرف آن باعث درمان بسیاری از بیماریها خواهد شد.
سخن نیوز : گردو، میوه تک دانهای که از درخت گردو رشد کرده و منبع مفیدی از چربی، فیبر و پروتئین است. درختان این میوه در بومی شرق آمریکای شمالی یافت میشود، امروزه در چین، ایران و ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا نیز کاشته میشود.گردو هم به صورت خام و هم بو داده و نمکی یا نمک موجود است. این خوراکی پرخاصیت حاوی منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B ۶ و آهن است.
س: وجود مس در این میوه منبع مفیدی برای تقویت سلامت قلب و عملکرد اعصاب است.ویتامین E: ویتامین E برای جلوگیری از افزایش سرطان در بدن توصیه میشود.فسفر: تنها یک درصد از بدن ما را فسفر تشکیل میدهد، عمدتا این ماده در استخوانها یافت شده و از اهمیت بالایی برخوردار است.منگنز: منگنز اکثرا در مغزها، غلات کامل، میوه و سبزیجات یافت شده و جزو بیشترین و مهمترین مقدار ماده معدنی در آنها به شمار میآید.اسید فولیک: اسید فولیک که با نام فولات و ویتامین B ۹ شناخته میشود نقش مهمی در دوره بارداری دارد، عدم وجود این ماده در دوره بارداری موجب تولد ناقص نوزاد میشود.خواص درمانی گردو
خواص شگفت انگیز درمانی گردو برای ۲۰ بیماریبر اساس گفته محققان مصرف این میوه موجب سلامت استخوانها و کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی از قبیل کیسه صفرا و درمان صرع نیز میشود.از جمله خواص مغز گردو میتوان به کاهش LDL کلسترول، افزایش HDL کلسترول، افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن، افزایش هوشیاری، درمان تنگی نفس، جلوگیری از ورم مفاصل، تنظیم کارکرد بدن، جلوگیری از لخته شدن خون، درمان بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس، جلوگیری از پارکینسون، جلوگیری از آلزایمر، محافظ استخوان ها، تنظیم کننده قند خون، تنظیم کننده فشار خون، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا اشاره کرد. برای داشتن خوابی آرام میتوانید از گردو به همراه شام و سبزیجات استفاده کنید.
مضرات و عوارض گردو- به دلیل وجود روغن فراوان در گردو، استفاده به صورت مداوم از آن موجب بروز حساسیت میشود.- مبتلایان به حساسیت نسبت به آجیل از مصرف گردو به دلیل بروز کهیر و مشکلات پوستی پرهیز کنند.- استفاده فراوان از این میوه موجب اسهال میشود. متخصصان مدعی هستند که مصرف ۱۴ عدد گردو یک وعده به شمار میآید.
خواص گردو
گردو دارای خواص زیر است که می تواند تا حد زیادی ویتامین و پروتئین بدن را فراهم کند.
کربوهیدرات:3.9 درصد
پروتئین:4.3 درصد
آب: 4 درصد
چربی اشباع نشده:18.4 درصئ
شکر: 0.7 درصد
ویتامین:D-B-
آیا می دانید هر کدام از موارد بالا چقدر می تواند برای سلامت بدن مفید باشد.در ادامه مطلب درباره خواص گردو و ارزش غذایی آن در بدن و تاثیراتی که می تواند روی مغز و قلب و دستگاه گوارش و.. داشته باشد را بیان می کنیم تا آخر این مطلب مفید نهالستان نوین گردو با ما همراه باشید.
خواص گردو در چاقی بدن + پر شدن صورت
گردو دارای میزان زیادی چربی اشباع نشده و کالری است که مصرف زیاد آن و منظم موجب چاقی صورت و بدن می شود.
شما در هنگام استفاده از گردو یک خوراکی پرکالری با چربی بسیار بالا را مصرف می کنید.خوراکی که ارزش غذایی بی نظیری دارد.به جای استفاده از مکمل هایی که می تواند برای بدن خطرناک باشد گردو را با برخی خوراکی ها با کالری بالا بعد از ورزش مصرف کنید آن زمان حجم گرفتن بدن خود را مشاهده خواهید کرد.
میزان کالری و چربی اشباع نشده در گردو بسیار بالا است و همین خواص موجب افزایش وزن و پر شدن صورت می شود.
تغذیه در زیبایی تاثیر بالایی دارد.بر اساس یکسری گزارشات افرادی که از گردو و آجیل استفاده می کنند دیرتر و کمتر دچار چین و چروک می شوند.
برای مدیریت خوب بدن و افزایش سلامتی بایستی ویتامین های مهم بدن از جمله ویتامین B فراهم باشد.
گردو دارای میزان بسیار زیادی ویتامینB است که این ویتامین در کاهش استرس تاثیر بالایی دارد.افزایش استرس در بالا رتن میزان چین و چروک موثر است.
با گردو یک ماسک عالی که روشن کننده پوست است برای خود آماده کنید.
این 4 خوراکی را با یکدیگر ترکیب کرده و به خوبی بهم بزنید در هفته دو بار روی پوست خود بگذارید و به خوبی با انگشتان دست ماساژ بدهید هر چهارتای این خوراکی های سرشار از ویتامین است که در مرطوب نگه داشتن و آبرسانی و زیبایی پوست عالی عمل می کند.
اگر حتی این ماسک را برای خود آماده نکردید با خوردن گردو می توانید از چین و چروک پیشگیری کنید و یا اینکه از روغن گردو استفاده کنید و آن را به خوبی رو پوست خود ماساژ بدهید.
خواص گردو در کم خونی
کمبود هموگلوبین موجب آنمی می شود.گردو با داشتن ویتامین B6, آهن, فراهم کردن اکسیژن خون و تقویت سلول های بدن به تولید هموگلوبین کمک کرده و موجب درمان و یا کاهش کم خونی می شود.
آنمی یا کم خونی یکی از دلایل افسردگی, خستگی, ریزش مو و … است که با مصرف گردو می توانید تا حد زیادی از این مشکل و بیماری خلاص شوید.
تقویت سیستم دفاعی بدن جزو کارهای مهمی است که هر فرد باید با سبک درست زندگی آن را داشته باشد.افرادی که بدن ضعیفی دارند زودتر به بیماری دچار می شوند.
هر فرد با یک برنامه غذایی درست می تواند تا حد زیادی بدن خود را تقویت کند.گردو دارای ویتامین B6 است کمبود این ویتامین می تواند کم خونی را به همراه داشته و موجب ضعیف شدن سیستم بدن شود.
این ویتامین در تقویت و سلامت اعصاب موثر بوده و موجب کاهش استرس می شود.
خواص گردو بالا است و گردو دارای میزان قابل توجهی ویتامین – پروتئین – آب – کربوهیدرات – مس – منیزیم و کلسیم است.
برخی از افراد زیر چشم آنها پف می کند و یا اینکه رنگ تیره ای دارد برای همین می توانند از ماسک های دور چشم که مفید است استفاده کنند.
یکی از این ماسک ها استفاده از روغن گردو می باشد که عالی عمل می کند.
کمبود هر ویتامین در بدن می تواند موجب ریزش مو شود.وقتی ویتامین ها در بدن کم هستند موجب کم خونی شده و علل ریزش مو کم خونی نیز می تواند باشد.
قرار دادن خوراکی هایی در برنامه غذایی می تواند در رشد بیشتر و سلامت و درخشان بودن موها کمک کند.
گردو دارای ویتامین و اسیدهای چرب و اشباه نشده و امگا3-6-9 است که در زیبایی مو و تقویت آن تاثیر بسزایی را به همراه دارد.
عادت بد غذایی می تواند موجب نبود یکسری ویتامین ها و عناصر مهم بدن باشد در نهایت بیماری هایی خود را نشان می دهند.یبوست جزو بیماری هایی است که شاید در اوایل خیلی خطرناک نباشد اما در نهایت می تواند فرد را بیازارد و موجب جراحی روده شود.
با تغییر سبک زندگی و قرار دادن یکسری خوراکی های مفید می توان تا حد زیادی از یبوست جلوگیری کرد.
مس – منگنز و منیزیم از عناصر بسیار مهمی هستند که باید برای جلوگیری از استخوان پوکی استفاده شوند.
این سه عنصر مهم در گردو وجود داشته و استفاده آن به طور مداوم به سلامت استخوان ها کمک می کند.یکی از موارد بسیار مهم و توصیه ها استفاده از گردو و پنیز با یکدیگر است که استخوان سازی را به همراه دارد.
گردو دارای اسید چرب اشباع نشده ای است که برای سلامت قلب بسیار مفید می باشد.افرادی که گردو استفاده می کنند به دلیل خواص عالی که دارد از خطر ابتلا به بیماری قلبی در امان هستند.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته روی برخی از افراد کسانی که هر روز و به طور منظم از گردو استفاده می کنند از خطر ابتلا به کیسه صفرا و سنگ کلیه در امان هستند.
گردو دارای خواص درمانی بالایی مثل چربی های اشباع نشده, آنتی اکسیدان, ویتامین ها و آرژینین است که موجب سلامت تناسلی در آقایان می شود.
مصرف خوراکی های مفید که سرشار از مواد معدنی و ویتامین مفید است مثل چربی اشباع نشده در گردو به افزایش تستسترون در آقایان کمک کرده و موجب بهبود کیفیت اسپرم می شود.
آنتی اکسیدان و خواص درمانی که گردو دارد می تواند به باروری آقایان کمک کند. توصیه می شود مصرف این خوراکی مفید را قبل از باروری فراموش نکنید.
افرادی که از گردو استفاده می کنند کمتر به اگزما و یا آسم و برخی بیماری های التهابی دچار می شوند.گردو خاصیت ضد التهابی دارد.
البته یک نکته بسیار مهم : افرادی هم هستند که به گرمی حساس اند ممکن است با خوردن گردو زخم های آنها التهاب پیدا کند.
آیا گردو موجب افزایش فشار خون می شود ؟ گردو فشار خون را بالا نمی برد با مطالعات صورت گرفته روی گردو مشخص شد با وجود مواد مفیدی مثل پتاسیم, منیزیم و اسید چرب اشباع نشده این سه عنصر موجب کاهش و پیشگیری از فشار خون می شود.
خواص گردو در درمان و پیشگیری از عفونت های قارچی
گردو دارای خواص مفیدی است که موجب رهایی بدن شما از عفونت های قارچی می شود.گردو خاصیت ضد قارچی ضد باکتریایی داشته و موجب کنترل و درمان آن می شود.
از طرفی گردو دارای سدیم و پتاسیم بوده که با تقویت سیستم دفاعی بدن از عفونت های قارچی جلوگیری می کند.
همه مردم با این موضوع آشناییت دارند که گردو شبیه به مغز انسان است.جدا از این شباهتی که وجود دارد واقعا گردو برای مغز و افزایش حافظه عالی عمل می کند.
ویتامین E و امگا3 برای تقویت مغز انسان بسیار عالی عمل می کند و موجب افزایش حافظه می شود.
به دلیل وجود این دو خاصیت مهم در گردو است که بسیار توصیه می شود تا گردو استفاده کنید اینگونه از آلزایمر نیز دور می شوید.
گردو سرشار از خاصیت درمانی و ویتامین هاست.عسل یکی از معجزه آساترین خوراکی های خوش طعم و شیرینی است که مصرف هر روزه آن به بهبود سلامت بدن بسیار کمک می کند.
حالا اگر هر فردی در روز بتواند این دو خوراکی را با یکدیگر ترکیب کند و در برنامه غذایی خود قرار دهد می تواند خواص زیادی را به بدن وارد کرده و از آن بهره ببرد :
روغن گردو از مفیدترین روغن های اشباع نشده است که مصرف آن به زیبایی پوست و مو و کاهش حساسیت های پوستی کمک می کند.
روغن گردو دارای آنتی اکسیدان است که از سلول های بدن محافظت کرده و موجب افزایش سلامتی در بافت های بدن می شود.می توانید روغن گردو را در انواع سالادها استفاده کنید.البته در نظر داشته باشید اعتدال را رعایت کنید.زیاده روی در مصرف روغن گردو ممکن است با طبع گرمی که دارد موجب بروز برخی حساسیت ها شده و یا اسهال را به همراه داشته باشد.
آیا گردو عوارض دارد ؟ گردو در دسته 8 خوراکی های حساسیت زا است اما این حساسیت در برخی از افراد ظاهر می شود.
به طور کلی گردو را می توان به عنوان یکی از مفیدترین آجیل های روز دنیا معرفی کرد اما مصرف هر خوراکی ممکن است در بدن برخی افراد یکسری علائم حساسیت را به همراه داشته باشد.
افرادی که گردو مصرف کردند و شاهد بروز حساسیت های شدیدی شدند باید سریعا مصرف آن را قطع کنند زیرا گردو موجب بروز پیش دفاعی در بدن شده و در صورت شدت این موضوع موجب مرگ می شود.
گردو و برخی از آجیل های دیگر دارای اسیدفیتیک است که این اسید موجب تداخل در جذب برخی مواد مفید مثل آهن و روی می شود.
مصرف گردو به افزایش سلامتی بدن و در مان برخی بیماری ها کمک می کند اما بهتر است یک حداقل و حداکثر برای مصرف این آجیل خوش طعم تعریف کنیم.زیاده روی در مصرف گردو به دلیل طبع گرمی که دارد ممکن است در برخی افراد موجب بروز یکسری حساسیت ها شود.
میزان مصرف گردو در روز حدود 30 گرم توصیه شده است که حدودا بین 8 تا 10 عدد گردو می باشد.البته افراد باردار و ورزشکار بهتر است میزان مصرف را از مشاور تغذیه و یا متخصص و مربی خود بپرسند.
شاید سوال برایتان پیش بیاید که بهترین زمان برای مصرف گردو کدام است؟ گردو را به صورت تازه خوری می توانید مصرف کنید اما خیسانده شدن آن در آب می تواند چندین برابر خاصیت داشته باشد.
مصرف گردو در روز و به صورت ناشتا توصیه می شود زیرا کالری آن متراکم بوده و مصرف آن در صبح به افزایش انرژی برای فعالیت های روزانه کمک می کند.
افرادی که فعالیت بدنی بالایی دارند و مادران باردار و افرادی که در روز باید زمان زیادی را فعالیت کنند حتما از گردو و خوراکی هایی که انرژی بدنشان را افزایش می دهند استفاده کنند.در ادامه می خواهیم یک معجون قوی را معرفی کنیم :
مواد لازم : گردو شیر موز خرما عسل کنجد
چند عدد گردو را با دو لیوان شیر به همراه دو عدد موز و یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق کنجد ترکیب کرده و در مخلوط کن بریزید و بگذارید به خوبی با هم ترکیب شوند.مصرف این معجون مقوی و مغذی را در صبح و یا میان وعده توصیه می شود.
گردو جزو خشکبارها و خوراکی های بسیار خوش طعم با ارزش غذایی بسیار بالا است.گردو در سلامت و بهبود کارایی بدن موثر بوده و موجب سلامت مغز – قلب – دستگاه گوارش و رفع یبوست و.. می شود.
گردو به دلیل ترکیبات مهمی که دارد در کاهش اثر مرگ – درخشان کردن و زیبایی پوست و مو و.. موثر است.
در مطلب خواص گردو به طور کامل درباره فواید و خاصیت گردو توضیح دادیم.استفاده از گردو هر روز و به طور منظم سیستم دفاعی بدن را تقویت و ایمن می کند.
گردو را می توانید به صورت خام و یا در غذاها با آشپزی مثل درست کردن کیک – فسنجان و.. استفاده کنید.
اگر جزو افرادی هستید که به دنبال یک سرمایه گذاری بلند مدت و بی نظیر می گردید که بتوانید سالیان زیادی سود بدست بیاورید روی باغ گردو حساب کنید.
باغ گردو جزو پرسودترین باغات میوه است.خرید نهال گردو از نهالستان نوین گردو بدون واسطه و با تضمین کیفیت به همراه شناسه معتبر و گارانتی محصول عرضه می شود.
جهت مشاوره خرید نهال گردو و اطلاع از قیمت نهال گردو با شماره زیر تماس بگیرید.
درختان گردو مانند درختان میوه اگر تغذیه شوند تولید بهتری دارند.در این محتوا در مورد تغذیه درخت گردو بیشتر بخوانید.روش های استاندارد، میزان مناسب، زمان مناسب، مکان مناسب و منبع صحیح همچنان رهنمودهای ارزشمندی برای استفاده از مواد مغذی پرمصرف برای تولید گردو هستند. مقدار و زمان بندی برای جذب بهتر، باید با نیاز درخت مطابقت داشته باشد.
یا بیش از حد در یک زمان مصرف می شود، نیتروژن مازاد می تواند از منطقه ریشه به آب های زیرزمینی وارد شود. استفاده از کود ازته، بهتر است هنگامی انجام شود که درختان ریشه فعال داشته باشند، به استثنای ماه اول پس از برگ ریزان، درخت نیتروژن را از ذخیره درخت می گیرد. آب، اکسیژن و دمای فصلی نیز لازم است.
هنگامی که زمان یا مقدار عرضه با تقاضا مطابقت نداشته باشد، یا بیش از حد در یک زمان مصرف می شود، نیتروژن مازاد می تواند از منطقه ریشه به آب های زیرزمینی وارد شود. استفاده از کود ازته، بهتر است هنگامی انجام شود که درختان ریشه فعال داشته باشند، به استثنای ماه اول پس از برگ ریزان، درخت نیتروژن را از ذخیره درخت می گیرد. آب، اکسیژن و دمای فصلی نیز لازم است.تعیین میزان نیتروژن مصرفی بهتر است براساس عملکرد پیش بینی شده انجام شود که بر اساس مجموعه، شرایط گلدهی، سن باغ و عملکرد قبلی باغ باشد. محتوای نیتروژن آب آبیاری و مواد آلی باقی مانده از گیاهان پوششی یا مصارف کمپوست نیز باید محاسبه شود.برای اطمینان از اینکه برنامه ها مطابق با تقاضا هستند می توان نمونه برگ های نیمه تابستان را برداشت. بسیار بعید است که درختان در یک فصل دچار کمبود نیتروژن شوند. ردیابی نیتروژن برگ در بسیاری از فصول روند این موضوع را نشان می دهد که آیا نیتروژن کافی توسط درختان جذب می شود یا تغییر مدیریت نیتروژن لازم است. زمان مناسب برای تأمین ماده مغذی در هنگام نیاز درختان بسیار مهم است. همچنین خطر شستشوی نیترات در زیر منطقه ریشه را کاهش می دهد. ریشه ها باید فعال و در حال رشد باشند.برای اینکه درختان نیتروژن را جذب کنند، باید در ناحیه ریشه باقی بماند. اگرچه گردو در خاک های عمقی ریشه دارد، اما بیشتر فعالیت ریشه در لایه های بالای خاک است. مدیریت آبیاری برای کاهش شستشوی نیتروژن در زیر منطقه ریشه، این ماده مغذی را در صورت استفاده توسط درخت حفظ می کند.کودهای شیمیایی متداول ترین منبع نیتروژن هستند. اوره (۴۵ درصد)، نیترات اوره آمونیوم (۳۲ درصد N)، نیترات آمونیوم (۳۴ درصد N)، سولفات آمونیوم (۲۱ درصد N)، نیترات کلسیم آمونیوم (۱۷ درصد N) و نیترات کلسیم (۱۵ درصد N). منابع آلی شامل کودهای دامی، محصولات پوششی و یا محصولات کود آلی می شود. تلفات N از طریق ناحیه ریشه با توجه به نوع کود، روش آبیاری و نوع خاک متفاوت است. انواع N، از جمله N در کمپوست، در نهایت می تواند به نیترات تبدیل شوند که زیر منطقه ریشه شسته می شود.نمونه برداری از برگ در حال رایج شدن است. زیرا تولید کنندگان می خواهند وضعیت مواد مغذی درختان را تعیین کنند تا مطمئن شوند که برنامه های غذایی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند یا خیر. با توجه به نگرانی بیشتر مقررات حفاظت از آب های زیرزمینی، تولیدکنندگان بیشتری علاوه بر تخمین عملکرد، از نمونه برداری از برگ نیز استفاده می کنند تا از استفاده بیش از حد نیتروژن جلوگیری کنند. آزمایشات خاک می تواند اطلاعات زمینه ای در مورد مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک از جمله ظرفیت تبادل کاتیونی، مواد آلی و شوری را فراهم کند.
نیتروژن مورد نیاز برای تغذیه درخت گردو
مانند سایر درختان میوه، برای اینکه درخت گردو، میوه تولید کند، به تأمین کافی مواد مغذی ضروری، نیاز دارد. عنصر اولیه که درختان گردو به طور منظم به آن نیاز دارند، نیتروژن است. درختان گردو بیش از هر عنصر دیگری به نیتروژن نیاز دارند. همچنین باید پتاسیم و فسفر به خاک اضافه کنید. برای بهترین نتیجه از ترکیب کودی مانند ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کنید. همچنین بهتر است به جای کود مایع از کود دانه ای استفاده شود.اگر از خود می پرسید که از چه مقدار کود باید استفاده کرد، باید بگوییم میزان کود از درخت به درخت دیگر متفاوت است. به این دلیل که میزان کود لازم درخت گردو به اندازه تنه درخت بستگی دارد. اینکه چه موقع باید درختان گردو را تغذیه کرد مسئله مهمی است. شاید بهتر باشد که کوددهی نکنید، تا اینکه در زمان نامناسب آن را تغذیه کنید. درختان گردو باید هر سال در یک زمان مشخص کوددهی شوند. به طور کلی، زمان ایده آل برای کوددهی درخت گردو در بهار است، درست قبل از شروع رشد جدید.از میان عناصر غذایی پرمصرف، تجمع نیتروژن در گردو در طول فصل رشد نسبتاً ثابت است. تجمع فسفر نیز در بیشتر فصل رشد ثابت است، اما در شهریور کاهش می یابد. استفاده از پتاسیم نیز تا ماه شهریور، ثابت است.
از میان عناصر غذایی پرمصرف، تجمع نیتروژن در گردو در طول فصل رشد نسبتاً ثابت است. تروش های استاندارد، میزان مناسب، زمان مناسب، مکان مناسب و منبع صحیح همچنان رهنمودهای ارزشمندی برای استفاده از مواد مغذی پرمصرف برای تولید گردو هستند. مقدار و زمان بندی برای جذب بهتر، باید با نیاز درخت مطابقت داشته باشد.هنگامی که زمان یا مقدار عرضه با تقاضا مطابقت نداشته باشد، یا بیش از حد در یک زمان مصرف می شود، نیتروژن مازاد می تواند از منطقه ریشه به آب های زیرزمینی وارد شود. استفاده از کود ازته، بهتر است هنگامی انجام شود که درختان ریشه فعال داشته باشند، به استثنای ماه اول پس از برگ ریزان، درخت نیتروژن را از ذخیره درخت می گیرد. آب، اکسیژن و دمای فصلی نیز لازم است.تعیین میزان نیتروژن مصرفی بهتر است براساس عملکرد پیش بینی شده انجام شود که بر اساس مجموعه، شرایط گلدهی، سن باغ و عملکرد قبلی باغ باشد. محتوای نیتروژن آب آبیاری و مواد آلی باقی مانده از گیاهان پوششی یا مصارف کمپوست نیز باید محاسبه شود.برای اطمینان از اینکه برنامه ها مطابق با تقاضا هستند می توان نمونه برگ های نیمه تابستان را برداشت. بسیار بعید است که درختان در یک فصل دچار کمبود نیتروژن شوند. ردیابی نیتروژن برگ در بسیاری از فصول روند این موضوع را نشان می دهد که آیا نیتروژن کافی توسط درختان جذب می شود یا تغییر مدیریت نیتروژن لازم است. زمان مناسب برای تأمین ماده مغذی در هنگام نیاز درختان بسیار مهم است. همچنین خطر شستشوی نیترات در زیر منطقه ریشه را کاهش می دهد. ریشه ها باید فعال و در حال رشد باشند.برای اینکه درختان نیتروژن را جذب کنند، باید در ناحیه ریشه باقی بماند. اگرچه گردو در خاک های عمقی ریشه دارد، اما بیشتر فعالیت ریشه در لایه های بالای خاک است. مدیریت آبیاری برای کاهش شستشوی نیتروژن در زیر منطقه ریشه، این ماده مغذی را در صورت استفاده توسط درخت حفظ می کند.کودهای شیمیایی متداول ترین منبع نیتروژن هستند. اوره (۴۵ درصد)، نیترات اوره آمونیوم (۳۲ درصد N)، نیترات آمونیوم (۳۴ درصد N)، سولفات آمونیوم (۲۱ درصد N)، نیترات کلسیم آمونیوم (۱۷ درصد N) و نیترات کلسیم (۱۵ درصد N). منابع آلی شامل کودهای دامی، محصولات پوششی و یا محصولات کود آلی می شود. تلفات N از طریق ناحیه ریشه با توجه به نوع کود، روش آبیاری و نوع خاک متفاوت است. انواع N، از جمله N در کمپوست، در نهایت می تواند به نیترات تبدیل شوند که زیر منطقه ریشه شسته می شود.نمونه برداری از برگ در حال رایج شدن است. زیرا تولید کنندگان می خواهند وضعیت مواد مغذی درختان را تعیین کنند تا مطمئن شوند که برنامه های غذایی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند یا خیر. با توجه به نگرانی بیشتر مقررات حفاظت از آب های زیرزمینی، تولیدکنندگان بیشتری علاوه بر تخمین عملکرد، از نمونه برداری از برگ نیز استفاده می کنند تا از استفاده بیش از حد نیتروژن جلوگیری کنند. آزمایشات خاک می تواند اطلاعات زمینه ای در مورد مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک از جمله ظرفیت تبادل کاتیونی، مواد آلی و شوری را فراهم کند.
جمع فسفر نیز در بیشتر فصل رشد ثابت است، اما در شهریور کاهش می یابد. استفاده از پتاسیم نیز تا ماه شهریور، ثابت است.. روش های استاندارد، میزان مناسب، زمان مناسب، مکان مناسب و منبع صحیح همچنان رهنمودهای ارزشمندی برای استفاده از مواد مغذی پرمصرف برای تولید گردو هستند. مقدار و زمان بندی برای جذب بهتر، باید با نیاز درخت مطابقت داشته باشد.هنگامی که زمان یا مقدار عرضه با تقاضا مطابقت نداشته باشد، یا بیش از حد در یک زمان مصرف می شود، نیتروژن مازاد می تواند از منطقه ریشه به آب های زیرزمینی وارد شود. استفاده از کود ازته، بهتر است هنگامی انجام شود که درختان ریشه فعال داشته باشند، به استثنای ماه اول پس از برگ ریزان، درخت نیتروژن را از ذخیره درخت می گیرد. آب، اکسیژن و دمای فصلی نیز لازم است.تعیین میزان نیتروژن مصرفی بهتر است براساس عملکرد پیش بینی شده انجام شود که بر اساس مجموعه، شرایط گلدهی، سن باغ و عملکرد قبلی باغ باشد. محتوای نیتروژن آب آبیاری و مواد آلی باقی مانده از گیاهان پوششی یا مصارف کمپوست نیز باید محاسبه شود.اطمینان از اینکه برنامه ها مطابق با تقاضا هستند می توان نمونه برگ های نیمه تابستان را برداشت. بسیار بعید است که درختان در یک فصل دچار کمبود نیتروژن شوند. ردیابی نیتروژن برگ در بسیاری از فصول روند این موضوع را نشان می دهد که آیا نیتروژن کافی توسط درختان جذب می شود یا تغییر مدیریت نیتروژن لازم است. زمان مناسب برای تأمین ماده مغذی در هنگام نیاز درختان بسیار مهم است. همچنین خطر شستشوی نیترات در زیر منطقه ریشه را کاهش می دهد. ریشه ها باید فعال و در حال رشد باشند.برای اینکه درختان نیتروژن را جذب کنند، باید در ناحیه ریشه باقی بماند. اگرچه گردو در خاک های عمقی ریشه دارد، اما بیشتر فعالیت ریشه در لایه های بالای خاک است. مدیریت آبیاری برای کاهش شستشوی نیتروژن در زیر منطقه ریشه، این ماده مغذی را در صورت استفاده توسط درخت حفظ می کند.کودهای شیمیایی متداول ترین منبع نیتروژن هستند. اوره (۴۵ درصد)، نیترات اوره آمونیوم (۳۲ درصد N)، نیترات آمونیوم (۳۴ درصد N)، سولفات آمونیوم (۲۱ درصد N)، نیترات کلسیم آمونیوم (۱۷ درصد N) و نیترات کلسیم (۱۵ درصد N). منابع آلی شامل کودهای دامی، محصولات پوششی و یا محصولات کود آلی می شود. تلفات N از طریق ناحیه ریشه با توجه به نوع کود، روش آبیاری و نوع خاک متفاوت است. انواع N، از جمله N در کمپوست، در نهایت می تواند به نیترات تبدیل شوند که زیر منطقه ریشه شسته می شود.نمونه برداری از برگ در حال رایج شدن است. زیرا تولید کنندگان می خواهند وضعیت مواد مغذی درختان را تعیین کنند تا مطمئن شوند که برنامه های غذایی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند یا خیر. با توجه به نگرانی بیشتر مقررات حفاظت از آب های زیرزمینی، تولیدکنندگان بیشتری علاوه بر تخمین عملکرد، از نمونه برداری از برگ نیز استفاده می کنند تا از استفاده بیش از حد نیتروژن جلوگیری کنند. آزمایشات خاک می تواند اطلاعات زمینه ای در مورد مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک از جمله ظرفیت تبادل کاتیونی، مواد آلی و شوری را فراهم کند.
فسفر: تولیدکننده انرژی است و کاربرد سوپر فسفات در زمستان موجب افزایش کیفیت گردوها می شود ولی درختان بالغ عکس العمل کندی نسبت به فسفر نشان می دهند. علائم کمبود فسفر بصورت رشد ضعیف، کوچک شدن برگ ها و کاهش تراکم شاخ و برگ نمایان می شود.
پتاسیم: برگ هایی که کمبود پتاسیم دارند کم رنگ می شوند و سپس حاشیه آن ها به طرف بالا برگشته و پیچ می خورد. کمبود شدید باعث کوچک شدن برگ ها و ایجاد سوختگی در نوک برگ ها می شود و استفاد از سولفات پتاسیم می تواند این کمبود را جبران کند.
روی: در کنترل فعالیت های آنزیمی نقش مهمی دارد. اضافه کردن روی در زمان کمبود به صورت سولفات یا نیترات به خاک تاثیر چندانی ندارد. بنابراین با محلول پاشی سولفات روی یا کلات روی این کمبود را جبران می کنند. اولین محلول پاشی باید بلافاصه بعد از گلدهی انجام شود. نوبت های بعدی بستگی به شدت کمبود روی دارد.
بر: نقش این عنصر در سنتز و انتقال شیره گیاهی است. در صورت کمبود بر، از بوراکس استفاده می شود که از طریق خاک هر دو یا سه سال یکبار اضافه می شود. علائم کمبود بر ظهور برگ های بدشکل و کلروزی و در صورت تشدید، کوتاه شدن میانگره ها، زرد و خشک شدن نوک شاخه ها و ایجاد برگ های ریز است. در نهایت باردهی متوقف می شود.
منگنز: در واکنش های بیوشیمیایی نقش مهمی دارد. در صورت کمبود این عنصر، لکه های زرد رنگی در بین رگبرگ ها ظاهر می شود و به حاشیه برگ ها گسترش پیدا می کنند و برگ ها زودتر از موعد می ریزند. محلول پاشی سولفات منگنز روی برگ ها می تواند این کمبود را جبران کند.
آهن: در تنفس گیاه و سنتز کلروفیل نقش اساسی دارد. کمبود آهن بین رگبرگ ها به رنگ زرد در می آید و در حالت پیشرفته سفید می شود، در حالی که رگبرگ ها سبز باقی می مانند. آهن همراه با مواد آلی باید در اسفندماه به خاک اضافه شود. یا بصورت محلول و یا با حفر سوراخ هایی به عمق۳۰ سانتی متر آهن مورد نیاز درخت را اضافه می کنند
مس: کمبود مس بصورت لکه های مرده و زردی و ریزش زودهنگام برگ ها نمایان می شود. محلول پاشی بر در اواخر بهار و یا اوایل تابستان این کمبود را جبران می کند.
منیزیم: منیزیم معمولا در خاک هایی که PH پایینی دارند قابل جذب نیست. در صورت کمبود، نوک و حاشیه برگ های پایین درخت زرد می شوند. حاشیه آن ها نکروزه می شود و به شکل قاشق در می آیند. در مرحله پیشرفته تر رشد درخت متوقف می شود. محلول پاشی با سولفات منیزیم کمبود این عنصر را جبران می کند.
اضافه کردن مواد مغذی مورد نیاز درخت گردو در طول فصل رشد می تواند یک چالش باشد. درختان برای تولید گردوهای با کیفیت بالا برای مدت زمان طولانی تری به طیف وسیعی از عناصر غذایی نیاز دارند. این باعث می شود کودهایی که به آرامی مواد غذایی را آزاد می کنند، ایده آل باشد. درخت گردو به عناصر مغذی ضروری مانند پتاسیم و همچنین عناصر ریز مغذی نیاز دارد تا رشد سالم و متعادلی داشته باشد.به ازای هر ۱۰۰۰ پوند مغز بادام برداشت شده، حدود ۸۰ پوند پتاسیم به صورت K2O5 از خاک جذب می شود. برخلاف بسیاری از محصولات دیگر، درختان گردو از مرحله جوانه و میوه از پتاسیم استفاده می کنند. کودهای درخت گردو همچنین مخلوط با سایر مواد مغذی، سموم دفع آفات و قارچ کش ها استفاده می شوند، با این روش مدیریت مواد مغذی در طول فصل آسان می شود.
تجربه نشان می دهد که ما باید هر سال یکبار (در تابستان) حداقل ۱۰۰ برگ از درختان را جمع و آن ها را برای تجزیه و تحلیل دقیق مواد مغذی به آزمایشگاه ارسال کنیم. اگر تشخیص دهیم که برگ بطور متوسط دارای برخی از کمبودهای غذایی است، می توانیم با افزودن عناصر مورد نیاز، مشکلات مربوط به مواد مغذی را اصلاح کنیم. (در بیشتر موارد، محلول پاشی مس، روی و بور پس از برداشت انجام می شود).سطح نرمال مهمترین مواد غذایی گردو در زیر ذکر شده است (عناصر موجود در برگ های جمع آوری شده در طول تابستان):
تا آنجا که به درختان گردو جوان مربوط می شود، در بیشتر موارد حداقل کود لازم است. بسیاری از کشاورزان از کود ۱۵-۱۵-۱۵ N-P-K به ازای هر درخت جوان، ۴ اونس (۱۱۳ گرم) در دو زمان مختلف استفاده می کنند. یکی در اواخر بهار و دیگری در تابستان. روش دیگر، استفاده از کود دانه ای (تزریق کودهای محلول در آب در سیستم آبیاری) است.به طور کلی، درختان گردو نیازهای زیادی به نیتروژن و در مرحله دوم به فسفر و پتاسیم نیاز دارند. بسیاری از کشاورزان گردوی تجاری، ۱۳۰۰ پوند کود اضافه می کنند. (۵۸۹ کیلوگرم) سولفات آمونیوم (ΝΗ۴) ۲SΟ۴ در هکتار هر ساله. آن ها همچنین ۱۰۰۰ پوند (۴۵۴ کیلوگرم) P2O5 و ۵۰۰ پوند سولفات پتاسیم (K2SO4) (227 کیلوگرم) در هر هکتار هر ۳ سال اضافه می کنند. این مقادیر اغلب در ۲-۳ برنامه بکار برده می شوند، از اوایل بهار شروع می شوند و در پاییز پایان می یابند.با این حال، این ها فقط برخی از اقدامات معمول است که در باغ های گردو اعمال می شود و نباید آن ها را بدون تحقیق اجرا کنید. همچنین بخاطر داشته باشید که بخصوص هنگام افزودن مقادیر زیاد N نیاز به بررسی مداوم PH خاک و افزودن آهک به منظور بالا بردن سطح PH نیاز دارد.کشاورزان هر یک یا دو سال ۱۰ تا ۲۰ تن کود در هکتار اضافه می کنند. بسیاری از کشاورزان وقتی کود با قیمت مناسب پیدا نمی کنند، کود سبز و عمدتا حبوبات را استفاده می کنند. در این حالت، حبوبات را در پاییز می کارند. طی چند ماه آینده، آن ها فسفر و پتاسیم را به مزارع اضافه می کنند تا به رشد سریع حبوبات کمک کنند. سرانجام گیاهان را شخم زده و درست قبل از گلدهی (بهار) آن ها را در خاک قرار می دهند. به خاطر داشته باشید که در طی تجزیه مواد آلی، مصرف نیتروژن افزایش می یابد. در نتیجه، بسیاری از کشاورزان به هنگام شخم زدن، نیتروژن (به شکل نیترات) را به خاک اضافه می کنند تا از کمبود نیتروژن جلوگیری کنند.اینها فقط روش های متداولی هستند که نباید بدون انجام تحقیقات دنبال شوند. هر رشته ای متفاوت است و نیازهای مختلفی دارد. بررسی عناصر غذایی و PH خاک قبل از استفاده از هر روش کوددهی بسیار ضروری است. تجزیه و تحلیل برگ به منظور تشخیص و اصلاح کمبود مواد مغذی در درخت گردو، همیشه پس از مشاوره با یک متخصص زراعت معتبر، بسیار مهم است.
– درخت گردو را در خاک حاصلخیز و خوب زهکشی کنید که آفتاب کامل تا سایه جزئی دریافت کند. این درختان ریشه های عمیقی دارند و برای رشد مطلوب ریشه حداقل به ۵ فوت خاک نفوذپذیر نیاز دارند.– از بهار تا اواخر تابستان هفته ای یک بار گردوی جوان را آبیاری کنید. با استفاده از یک شلنگ باغچه یا آبیاری قطره ای، در هر جلسه آبیاری برای اولین سال رشد درخت، بین ۳ تا ۵ گالن آب به درخت بدهید.– گردوی مستقر شده را هر دو تا سه هفته آبیاری کنید.– تنه و شاخه های پایینی آن را خشک نگه دارید تا خطر ابتلا به بیماری های تاج و ریشه را کاهش دهید. اطمینان حاصل کنید که آب در هر جلسه آبیاری به ۳ تا ۶ فوت بالای خاک نفوذ می کند.– در اوایل بهار درختان گردوی مستقر شده را تغذیه کنید. پیشنهاد می شود با استفاده از ۸ تا ۱۰ پوند کود حاوی سولفات آمونیوم، به درخت، نیتروژن دهید. کود را در زیر سایبان بپاشید و مواد را حداقل ۱٫۵ فوت از تنه درخت دور کنید.– اطراف پایه درخت خود را عاری از علف های هرز نگه دارید. زیرا برای رطوبت و مواد مغذی خاک با گردو رقابت می کنند و اغلب حشرات آفتی مانند شته، کرم خراط و کنه عنکبوت را به خود جذب می کنند.– میوه درختان بالغ را از اواخر تابستان تا اوایل پاییز برداشت کنید. صبر کنید تا پوسته ها شروع به شکافتن کنند و سپس محکم به شاخه ها بزنید و گردوها را از درخت پایین بریزید.– قبل از ریزش برگ ها، درخت گردو را در فصل خواب زمستان هرس کنید. اندام های مرده، آسیب دیده یا بیمار را بریده و مناطق پرتراکم را تنک کنید تا نور خورشید و هوا بیشتر به مرکز درخت برسد.
– قبل از ریزش برگ ها، درخت گردو را در فصل خواب زمستان هرس کنید. اندام های مرده، آسیب دیده یا بیمار را بریده و مناطق پرتراکم را تنک کنید تا نور خورشید و هوا بیشتر به مرکز درخت برسد.
1403/9/11 8:43
1403/9/11 7:12
1403/9/7 7:32
1403/9/6 8:30
1403/9/6 7:46
1403/5/19 15:12
1403/4/29 12:5
1403/4/7 0:38
1403/2/16 17:47
1402/7/21 9:54
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام *
ایمیل *
وبلاگ
دیدگاه
سخن سردبیر
سخن تازه
سخن داغ
شهرهای شمالی
گوناگون
ادبیات
نیم نگاه
دلمشغولی ها
خواب ننه آقا
بسته خبری
دلنوشته ها
سرگرمی ها