تاریخ انتشار: 1401/12/1 23:49     /     کد خبر : 6014     /     دسته خبر : استان گیلان
در این مدت یک خط کشتیرانی جدید با نام " لتکا" با استقرار در بندر کاسپین منطقه آزاد تجاری، صنعتی انزلی تاسیس شد و با راه اندازی شرکت هواپیمایی باران به مرکزیت فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت با اختصاص سه فروند هواپیما در این راستا تحولاتی در حال رویش است.
درهمین راستا برای احداث مرکز پشتیبانی و تعمیرات هواپیما درفرودگاه سردار جنگل رشت ( هاب تعمیرگاهی هواپیما) با سرمایه گذاری تقریبی دو هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
برای تحول در حوزه دریایی خرید 13 فروند کشتی توسط شرکت کشتیرانی خزر و بخش خصوصی و تکمیل و ساخت دو پست اسکله به همراه پسکرانه و تحویل یک پست اسکله در بندر اکتائو قزاقستان برنامه ریزی ها در دست انجام است.
ایجاد خانه تجارت روسیه- خاورمیانه به محوریت گیلان در منطقه "اورال" استان "چلیابینسگ"- برگزاری سه رویداد دانش بنیان با عنوان های " تانا و تا ثریا" - برگزاری یک نمایشگاه خدمات کسب و کار دانش بنیان و یک همایش و نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری گردشگری در استان، هم چنین انجام توافق و تحویل عرصه برای احدث نیروگاه خورشیدی از سوی شرکت "صا ایران " به عنوان مجری ایجاد این نیروگاه 10 مگاواتی از جمله حرکت های مهم دولت سیزدهم ونماینده عالی دولت در گیلان بوده است.
اقتصاد کشاورزی حرکتی رو به جلو
اقتصاد کشاورزی گیلان حاکی است، در این سال نسبت به مدت مشابه سال پیش درزمینه برنج 20 درصد ، فندق 15 درصد ، کیوی 10 درصد ، مرکبات هشت درصد و زیتون تا 200 درصد با یاری حق و تلاش کشاورزان و کارشناسان و مسئولان رشد تولید به ثبت رسیده است.
برای حمایت از چایکاران استان که بیش از 90 درصد محصول ایران را در اختیار دارد ، قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک نسبت به سال قبل 38 درصد و برگ سبز درجه دو 49 درصد افزاش یافت .
مزارع پرورش ماهی های خاویاری از 72 مزرعه در سال 1400 به 80 مزرعه در سال 1401 افزایش یافت به گونه ای که در بخش تولید گوشت از یک هزار و بیست تن به یک هزار و 150 تن و در حوزه تولید خاویار از شش هزارکیلو به هفت هزار کیلوگرم می رسد.
گیلان از مناطق مهم تولید مرغ درکشور هم هست و در این زمینه با کسب رتبه سوم در سراسر کشور به 230 هزار تن تولید رسید و هم اکنون یکصد واحد مرغداری با ظرفیت بیش از 20 میلیون قطعه در هر دوره دو ماهه در استان فعالیت دارند.
در این زمان اقدام های اولیه احداث پایانه صادراتی 55 هکتاری با هدف افزایش صادرات محصولات کشاورزی و ایجاد شهرک صنعتی صنایع تبدیلی کشاورزی به جهت نزدیکی مرزهای هوایی ، دریایی و ریلی با همکاری پنج استان گیلان، اردبیل، همدان، قزوین و زنجان با هدف کاهش هزینه های مترتب صادراتی ، تکمیل زنجیره ارزش در بخش حضوری صورت گرفت.
بخش صنعت یک ضرورت و اشتغالزا
در بخش صنعتی استان گیلان طرح های بزرگی درحالی تکمیل است که ، اولین خط تولید ورق فولادی گالوانیزه با ظرفیت تولید سالانه 150 هزار تن با سرمایه گذاری 33 میلیارد تومان و اشتعالزایی 350 نفر – اولین خط تولید آهن اسفنجی با ظرفیت تولید سالانه 100 هزار تن با سرمایه گذاری 400 میلیارد تومان و اشتغال 120 نفر – اولین خط تولید انواع ماشین لباسشویی خانگی و ظرفشویی با تولید سالانه 200 هزار دستگاه ماشین لباسشویی و 50 هزار دستگاه ماشین ظرفشویی با اشتغال 200 نفر - تکمیل و راه اندازی خط تولید محصولات صنایع پوشش با اشتغالزایی 200 نفر در آینده نزدیک – احداث اولین کارخانه تولید سرم برای تامین 30 درصدی نیاز کشور در شهر صنعتی رشت و پیگیری برای احیا و بازگشایی شرکت ایحاء گستر " چاپ و بسته بندی و راه اندازی خطوط دیگرشرکت " ایران برک" با افزایش اشتغالزایی هدف گذاری شده است.
هم چنین طرح های مهم استان که با تامین اعتباری معادل 2300 میلیارد تومان به بهره بردای خواهند رسید، شامل شرکت های دارویی جان ویشار – پارسیان تجارت پلاست کاسپین – فرآوری ساخت قطعات خودروی ایران – فومن وش – ساوین چوب البرز – پارس شهاب- ماشین سازی امیدی – شرکت سیمکو و مجتمع ذوب آهن درفک شمال با 20 تا 90 درصد پیشرفت قابل اشاره است.
آماری مقایسه ای شاخص های استان
یکی از مقوله هایی که می تواند در مسیر شفاف سازی و تنویر افکار عمومی بیش از سایر زمینه ها اعتماد سازی و اقناع سازی کند، آمارهای مستند مقایسه ای براساس شاخص های رسمی است.
بر اساس این آمارها در گیلان – نرخ بیکاری استان 5/1 درصد کمتر از میانگین کشور است و جالب آنکه در همین حال نرخ مشارکت اقتصادی منطقه 3/4 درصد بیش از متوسط کشور است.
طبق همین اطلاعات مستند نرخ بیکاری پاییز 1401 در حالی که میانگین نرخ بیکاری سه ماه سوم سال جاری در کشور 2/8 درصد است ، این میزان در استان 7/6 درصد است.
از سوی دیگر و در شرایطی که تحقق اشتغال استان گیلان در سال 1400 بیش از 20 هزار و 700 نفر بود، این تعداد در سال جاری " 1401" ، بیش از 29 هزار و 361 نفر به ثبت رسید و کمیته ای به منظور صحت سنجی این آمارها تاسیس شده و با انتخاب مجریان ، صحت سنجی میدانی آمارها را در دستور کار قرار داده است. به زبان دیگر باید اذعان کرد ، نماینده عالی دولت به شکل پیگیرانه با هماهنگی مسئولان ذیربط درراستای اعلام آمار و ارقام نسبت به صحت سنجی آن ها حساسیت لازم را دارند.
بخش اقتصادی و واحدهای تولیدی فعال
استان گیلان هم اکنون 5 هزار و 881 واحد تولید در سه بخش صنعت، کشاورزی و گردشگری دارد که یک هزار و 779 واحد آن ها دارای اشتغال بیش از 10 نفر هستند.
در همین راستا واحدهای به بهره داری رسیده در دولت سیزدهم 439 واحد است که 159 واحد در صنعت، 206 واحد در بخش کشاورزی و 74 واحد در حوزه گردشگری فعال شده اند.
جالب توجه اینکه در دولت سیزدهم و در دوره فعالیت دکتر عباسی استاندار گیلان در مجموع 172 واحد با زمینه سازی اشتغال مجدد 800 نفر در سه بخش فوق احیا و فعال شد و این روند امید بخش همچنان ادامه دارد.
در بخش فرصت های سرمایه گذاری 312 عرصه در استان شناسایی شده است و 216 مجوز بی نام صادر هم چنین 24 اولویت سرمایه گذاری مشخص شد. از سویی 726 پروژه اقتصادی از سوی دستگاه های اجرایی احصاء شد که از این تعداد 398 پروژه در دبیرخانه شورای راهبردی بررسی و مورد تایید قرار گرفت.
حوزه دانش بنیان ها با شناسایی 200 شرکت فن آوردانش محور
در محدوده زمانی یک ساله بهمن ماه 1400 لغایت 1401 تعداد شرکت های دانش بنیان از 68 واحد به 81 شرکت افزایش یافته است . در این راستا 200 شرکت فناور محور که مستعد دانش بنیان شدن می باشند، شناساسی شده و برنامه ریزی برای ارتقای این شرکت ها به دانش بنیان در دست اقدام است.
در زمان مورد اشاره میزان تسهیلات مختلف پرداختی با 10 درصد افزایش به 450 میلیارد تومان رسید. برنامه ریزی برای راه اندازی دهکده دانش بنیان استان در عرصه ای به مساحت 30 هکتار دردستور کار قرار گرفت و تعداد مراکز رشد علم و فناوری از 11 به 13 و تعداد مراکز نوآوری از 2 به 5 واحد افزایش یافت.
تعداد مراکز شتاب دهنده به عدد هشت رسید و یک خانه خلاق و نوآور از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم در استان گیلان ایجاد شد.
گفتنی است با توجه به شناسایی 200 شرکت فن آور دانش محور دراستان و با توجه به تاکیدات موکد مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت صد درصدی از شرکت های دانش محور و دانش بنیان ، ضرورت توجه بیش از پیش به این حوزه الزامی است.
1403/8/20 13:0
1403/7/19 16:2
1403/7/8 18:18
1403/6/18 14:1
1403/5/22 19:2
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام *
ایمیل *
وبلاگ
دیدگاه
سخن سردبیر
سخن تازه
سخن داغ
شهرهای شمالی
گوناگون
ادبیات
نیم نگاه
دلمشغولی ها
خواب ننه آقا
بسته خبری
دلنوشته ها
سرگرمی ها