تاریخ انتشار: 1400/5/31 2:20     /     کد خبر : 4656     /     دسته خبر : مجازی
اعراب خلیج فارس درباره تسلط طالبان ناراحت هستند اما ممکن است به دنبال روابط عملی باشندسخن نیوز: / رویترز / عزیز یعقوبی و الکساندر کرنول ، مروا رشاد / سعودی ها و امارات متحده عربی با وضعیت جدید موجود در افغانستان سازگار شده اند . مشخص نیست که آیا به روابط دیپلماتیک با طالبان برمی گردد. عربستان با طالبان اسلامگرا تاریخ را پیچیده کرده است. گرچه ممکن است نفوذ مذهبی و اقتصادی بر طالبان میانه رو تاثیر داشته باشد ، اما نگرانی های خلیج فارس وجود دارد که افغانستان دوباره به عنوان پناهگاه مبارزان ظاهر شود دوبی ، 20 اوت (رویترز) - عربستان سعودی و امارات متحده عربی ، از جمله معدود افرادی که حکومت رادیکال طالبان در سال های 1996 تا 2001 را در افغانستان به رسمیت شناختند ، احتمالاً رویکردی عمل گرایانه برای بازگشت به قدرت خواهند داشت ، علیرغم ترس از اینکه می تواند اسلام شبه نظامی را در خارج از کشور جسارت دهد.
دیپلمات ها و تحلیلگران خارجی گفتند در حالی که ایدئولوژی طالبان با مبارزات سعودی و امارات متحده عربی علیه شبه نظامیان درگیر است و با محدودیت های اخیر ریاض در تنگناهای اسلامی ، پس از عقب نشینی سریع تهاجمی طالبان از افغانستان با عقب نشینی نیروهای تحت رهبری آمریکا ، ریاض و ابوظبی با واقعیت ها سازگار می شوند.
پس از آنکه هواپیماهای ربوده شده توسط شبه نظامیان القاعده ، عمدتا اتباع سعودی ، به مرکز تجارت جهانی نیویورک و پنتاگون واشنگتن برخورد کردند ، نیروهای خلیج فارس در سپتامبر 2001 روابط خود را با طالبان قطع کردند. ریاض پیشتر در سال 1998 روابط خود را با طالبان به دلیل امتناع از واگذاری اسامه بن لادن ، رهبر وقت القاعده ، که نام خود را در جنگ با اشغالگری شوروی در افغانستان در دهه 1980 مطرح کرد و به دلیل حملات در پادشاهی و سلب تابعیت سعودی از وی سلب شده بود ، قطع کرده بود. فعالیت علیه خانواده سلطنتی یک دیپلمات خارجی در ریاض که مانند دیگران خواست نامش فاش نشود ، گفت: "سعودی ها رابطه تاریخی با افغانستان دارند و در نهایت مجبور خواهند شد طالبان را (دوباره) بپذیرند ... آنها گزینه دیگری ندارند."
این که آیا عمل گرایی به برقراری مجدد روابط دیپلماتیک گسترش خواهد یافت یا خیر ، مشخص نیست: مقامات سعودی و امارات متحده عربی به درخواست رویترز برای اظهار نظر در مورد افغانستان و طالبان پاسخ ندادند. ریاض و ابوظبی پاسخ خود را به تصرف طالبان محدود کرده و گفته اند که به انتخاب افغان ها احترام می گذارند و از این گروه خواسته اند تا امنیت و ثبات را پس از شورش طولانی مدت علیه حکومت مورد حمایت آمریکا تقویت کنند.
یک دیپلمات مقیم قطر گفت: "هر دو کشور عمل گرا هستند و ثابت کرده اند که می توانند با رژیم های مختلف در سراسر جهان همکاری کنند."
عربستان سعودی و امارات متحده عربی پس از سقوط طالبان 20 سال پیش تلاش کردند تا مذاکرات صلح بین الافغانی را تسهیل کنند ، اما در مذاکرات اصلی میزبانی قطر که منجر به حل و فصل سیاسی نشد ، شرکت نکردند.
شیخ حمد بن جاسم آل ثانی ، از اعضای خانواده حاکم قطر و نخست وزیر سابق ، گفت که کشورها باید مستقیماً با طالبان برخورد کنند.
وی روز چهارشنبه در توئیتر نوشت: "جهان باید به وضعیت کنونی در افغانستان احترام بگذارد و اقداماتی برای محدود کردن آنها (طالبان) انجام ندهد." "جامعه بین المللی باید به آنها امیدوار باشد که آنها را بپذیرد و در قبال تعهد آنها به هنجارهای بین المللی با آنها همکاری کند."
دو دیپلمات در قطر ، جایی که طالبان دفتر نمایندگی خود را در آنجا حفظ کرده اند ، گفتند که کشورهای حاشیه خلیج فارس به احتمال زیاد از متحد ارشد امنیتی ایالات متحده به عنوان راهنمای خود استفاده خواهند کرد. واشنگتن هنوز اعلام نکرده است که دولت طالبان را به رسمیت می شناسد یا خیر.
عمر کریم ، یکی از مهمترین پست های خدمات دفاعی و امنیتی عربستان گفت که عربستان سعودی می تواند با اعمال وضعیتی ناامید کننده بر طالبان به عنوان حافظ دو مکان مقدس اسلام تلاش کند.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی همچنین برای محدود کردن محدودیت های زندگی روزمره در پادشاهی محافظه کار - زادگاه اسلام ، از جمله محدود کردن اختیارات پلیس مذهبی ، اجازه رانندگی به زنان و اجازه تفریح عمومی اقدام کرده است.
کریم گفت: "عربستان هنوز در برابر طالبان یک کارت مذهبی قوی دارد" ، و پیشنهاد کرد که ریاض همچنین می تواند از طریق پاکستان کانال هایی را با این گروه باز کند.
افغانستان دارای مرز طولانی با پاکستان است که از مدت ها پیش رهبران طالبان را در پناه خود قرار داده و روابط دیرینه ای با ریاض و ابوظبی دارد. پاکستان تنها کشوری بود که به طور رسمی رژیم قبلی طالبان را به رسمیت شناخت.
سعودی ها و امارات متحده عربی نیز می توانند از قدرت مالی خود در گذشته استفاده کنند ، زیرا طالبان با توجه به اینکه ذخایر ارزی کابل در ایالات متحده پارک شده و دور از دسترس است ، از نظر مالی نقدینگی زیادی برای اداره کشور خواهند داشت.
سه دیپلمات خارجی در ابوظبی گفتند که امارات به طور خصوصی نگرانی خود را ابراز کرده است که افغانستان در زمان طالبان می تواند بار دیگر به یک پناهگاه امن و محل پرورش افراط گرایان تبدیل شود.اگر قدرت های جهانی نتوانند با وی مذاکره کنند ، گروه های تروریستی ممکن است از (افغانستان) به عنوان پایگاه استفاده کنند.
1402/7/22 8:22
1402/7/17 9:20
1402/6/10 18:8
1402/5/27 10:22
1401/12/29 23:2
1403/10/10 3:37
1403/9/13 0:6
1403/9/6 8:30
1403/9/2 22:37
1403/8/25 1:19
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام *
ایمیل *
وبلاگ
دیدگاه
سخن سردبیر
سخن تازه
سخن داغ
شهرهای شمالی
گوناگون
ادبیات
نیم نگاه
دلمشغولی ها
خواب ننه آقا
بسته خبری
دلنوشته ها
سرگرمی ها