تاریخ انتشار: 1396/1/21 16:27     /     کد خبر : 2457     /     دسته خبر : استان مازندران
سخن نیوز: به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دستگاه NMR 400 مگاهرتز دانشکده شیمی دانشگاه مازندران که مدتی بود بعلت
سخن نیوز: به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دستگاه NMR 400 مگاهرتز دانشکده شیمی دانشگاه مازندران که مدتی بود بعلت مشکل سخت افزاری قابل سرویس دهی نبود، برای اولین بار در کشور توسط مهندس حسن باقرنیا یکی از متخصصان دانشگاه مازندران تعمیر و راه اندازی گردید.بنا بر این گزارش، این دستگاه مهم که دارای تکنولوژی بسیار بالایی می باشد، دارای ارزش ریالی حدود 45 میلیارد ریال بوده و از آنجایی که به دلیل تحریم های آمریکایی، از دریافت هرگونه خدمات سرویس و تعمیر توسط شرکت سازنده آمریکایی –آلمانی بروکر (Bruker) محروم هستیم، سرانجام این دستگاه با تلاش تخصصی و شبانه روزی مهندس باقرنیا (مسوول تعمیر و سرویس تجهیزات الکترونیکی و آزمایشگاهی دانشکده شیمی ) تعمیر و راه اندازی گردید. خبرنگار روابط عمومی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران مصاحبه ای را با مهندس باقرنیا انجام داده است که در ذیل متن کامل آن را مشاهده می کنید: دستگاه NMR چگونه دستگاهی است و چه اهمیتی برای پیشرفت و خودکفایی دارد؟
مهندس باقرنیا :NMR یا دستگاه رزونانس مغناطیسی هسته، از مهمترین دستگاه های شناسایی مواد آلی می باشد که نقشی بسیار اساسی و تعیین کننده در شناسایی ساختار مواد آلی و .. در تحقیقات شیمی و علوم پلیمر دارد، به گونه ای که در دنیای امروز و با پیشرفت سریع علوم، انجام پروژه های شیمی و دیگر علوم مرتبط با آن بدون حضور دستگاه NMR عملا سخت و بعضا محال می باشد. لذا اساتید و دانشجویان علم شیمی نیازی بسیار اساسی و مبرم به این دستگاه دارند. تعداد دستگاه های NMR در کشور بسیار معدود است و به خاطر تکنولوژی بالا و ارزش ریالی زیاد و نیز موضوع تحریم، ورود این دستگاه به کشور بطور مستقیم از طرف کمپانی سازنده غیر ممکن می باشد و اکثر دستگاه ها از مبادی واسطه ای و غیر مستقیم و توسط شرکت هایی که عملا نماینده کمپانی ها نیستند وارد کشور شده اند. دستگاه NMR دانشگاه مازندران نیز از این امر مستثنی نبود و به شکل غیر مستقیم خریداری شد و عملا بعد از نصب از دریافت هرگونه خدمات از کمپانی سازنده محروم بوده و شرکت وارد کننده بعد از یک سال دیگر سرویسی ارابه نداد و مهندس نصاب آن مقیم کشور آمریکا شد و عملا سرویس دهی کاملا غیر ممکن گردید.
با توجه به ارزش ریالی بالا و اهمیت دستگاه مورد نظر، چگونه به فکر تعمیر آن افتادید؟
مهندس باقرنیا: در تمام طول مدت کاری این دستگاه در این چند سال (8 سال)، بنده که مسوول فنی و نگهداری دستگاه بودم تمام تلاش خود را به کار گرفتم تا دستگاه در بهترین شرایط کاری قرار بگیرد و بتوان بیشترین بهره برداری را از لحاظ زمانی از دستگاه برد. هر دستگاهی بعد از مدتی کار قطعات آن فرسوده شده و نیاز به سرویس و تعمیر دارد. دستگاه بخشی از توان سرویس دهی را دو سال پیش از دست داد و توانستیم با تغییراتی در آن شرایطی را بوجود بیاوریم که بکار خود ادامه دهد، سه ماه پیش به دلیل خرابی بخش مهمی از دستگاه عملا دستگاه قادر به سرویس دهی نبود. در ابتدا تصمیم گرفتم با شخص نصاب دستگاه که در آمریکا ساکن بود تماس برقرار کنم، این تماس برقرار گردید و سرانجام تعمیر را منوط به آمدن به ایران و دریافت هزینه بالا دانستند که این شرایط امکان پذیر نبود. سپس سعی کردم با نماینده کمپانی در آمریکا ارتباط الکرونیکی برقرار کنم، اینکار انجام شد و آنها از من مشخصات دستگاه، تاریخ خرید و سریال دستگاه را طلب کردند تا پرونده دستگاه را در کمپانی بیابند که اینکار هم امکان پذیر نبود چون دستگاه مستقیما خریداری نشده بود و در نهایت اعلان عدم سرویس دهی کردند. بعد از اینکه تمام درها را بسته دیدم با خودم فکر کردم آیا می توانم خودم دست به کار شوم، عملا در خود نمی دیدم که بتوانم دستگاهی به این حساسیت بالا را تعمیر کنم، در نهایت با درخواست دانشکده و مسوول کارگروه تخصصی NMR، دکتر صرافی تصمیم خود را گرفتم. با 4 هزار صفحه کاتالوگ دستگاه به زبان لاتین روبرو بودم، با مطالعه شبانه روزی و دقت زیاد کار را شروع کردم و سرانجام به حول قوه الهی توانستم بعد از 2 ماه تلاش مستمر تمام عیب های به وجود آمده را بر طرف و دستگاه را راه اندازی نمایم و در حال حاضر دستگاه سرویس دهی مجدد خود را آغاز نموده است.
شنیدیم که دارای چند اختراع ملی هستید، در این خصوص توضیح دهید.
مهندس باقرنیا: دارای چهار اختراع ثبت شده ملی هستم که سه تا از آنها در زمینه خودرو و یکی در زمینه آزمایشگاه فیزیک (لامپ بالمر) می باشد. در دانشگاه هم در حال حاضر کار تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و طراحی دستگاههای مورد نیاز اساتید و پژوهشگران را جهت پیشرفت پروژه های تحقیقاتی انجام می دهم.
1402/1/24 11:32
1397/5/16 19:31
1397/1/22 19:23
1396/11/12 17:15
1396/10/12 18:36
1403/7/8 18:6
1403/7/8 17:53
1403/6/25 14:16
1403/6/17 8:12
1403/5/25 19:35
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام *
ایمیل *
وبلاگ
دیدگاه
سخن سردبیر
سخن تازه
سخن داغ
شهرهای شمالی
گوناگون
ادبیات
نیم نگاه
دلمشغولی ها
خواب ننه آقا
بسته خبری
دلنوشته ها
سرگرمی ها