تاریخ انتشار: 1401/2/8 9:41     /     کد خبر : 5316     /     دسته خبر : پنجره بین الملل
حمله نظامی روسیه به اوکراین در حالی شصت و سومین روز خود را پشت سر میگذارد که تلاشهای دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ شدت گرفته است، هرچند در حال حاضر چشمانداز روشنی برای پایان درگیریها به چشم نمیخورد.
سخن نیوز: / گزارش از یورونیوز / آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته در مسکو با ولادیمیر پوتین دیدار کرد و رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه نیز طی تماسی تلفنی با کرملین داشت. آقای اردوغان از ولادیمیر پوتین خواسته است مستقیما با ولودیمیر زلنسکی گفتگو کند.
در همین حال جداییطلبان تحت حمایت روسیه همراه با نیروهای ارتش روسیه فشار حملات خود را بر مناطق شرق اوکراین افزایش دادهاند و توانستهاند چندین ناحیه را در این قسمت تصرف کنند. در سوی مقابل آمریکا و متحدان غربی اوکراین مشغول هماهنگی برای دور تازهای از ارسال تسلیحات نظامی به کییف هستند.
آخرین تحولات جنگ اوکراین در تاریخ چهارشنبه ۲۷ آوریل (۷ اردیبهشت) را در این صفحه دنبال کنید:
سازمان ملل میگوید که دفتر أمور بشردوستانه این سازمان در حال بسیج یک تیم مجرب از سراسر جهان است تا با کمک کمیته بینالمللی صلیب سرخ، کار پیچیده خارج کردن غیرنظامیان از کارخانه فولاد محاصره شده در شهر ماریوپول اوکراین را هماهنگ کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در نشستی تقریباً دو ساعته در روز سهشنبه، با مشارکت سازمان ملل و کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تخلیه از نیروگاه موافقت کرده بودند.
مجموعه عظیم ذوبآهن آزوف در ماریوپل اوکراین که بر اثر حملات روسیه تقریباً به طور کامل ویران شده است، آخرین سنگر مقاومت سازمانیافته اوکراین در ماریوپل است. گفته میشود که حدود دو هزار سرباز و هزار غیرنظامی در سنگرهایی در زیر تأسیسات ویران شده این سایت صنعتی گرفتار شدهاند.
او گفت که زمان دقیق این عملیات به نتیجه مذاکرات بین دفتر أمور بشردوستانه سازمان ملل و وزارت دفاع روسیه در مسکو و همچنین بین امین عوض هماهنگ کننده بحران سازمان ملل در اوکراین و مقامات در کییف بستگی دارد.
گوترش بعد از سفر به مسکو قرار است روز پنجشنبه در کییف با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار کند.
4/27/2022 01:01 AM
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا روز چهارشنبه گفت که جنگ روسیه علیه اوکراین «فریاد میزند» که جهان باید واردات نفت و گاز از روسیه را متوقف کرده و در عوض به سمت اشکال دیگر انرژی حرکت کند.
گرانهولم که در یک مجمع بینالمللی درباره انرژی بادی فراساحلی در آتلانتیک سیتی سخنرانی میکرد، گفت که ایالات متحده و همچنین صنایع انرژی آن «در شرایط جنگی قرار دارند» و خواستار شتاب سریع جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر از جمله نیروی بادی دریایی شد.
کادری سیمسون، کمیسر انرژی اروپا نیز در این مجمع خاطرنشان کرد که اروپا اخیرا خود را به فاصله گرفتن زیاد از واردات سوخت فسیلی روسیه متعهد کرده است و انرژی بادی را بخش مهمی از این انتقال میداند.
آلمان و ایتالیا از بزرگترین مصرفکنندگان گاز طبیعی روسیه در اروپا هستند، اما پیش از این اقداماتی را برای کاهش وابستگی خود به مسکو انجام دادهاند.
به دنبال تعلیق صادرات گاز روسیه به لهستان و بلغارستان، اورسولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه گفت که گاز این دو کشور را هماکنون همسایگان آنها در اتحادیه اروپا تأمین میکنند.
رئیس کمیسیون اروپا در سخنرانی کوتاه خود در بروکسل در برابر خبرنگاران گفت: «ما اطمینان میدهیم که تصمیم گازپروم کمترین تأثیر ممکن را بر مصرفکنندگان اروپایی خواهد داشت.»
او افزود: «اقدامات اتخاذ شده توسط روسیه بر خود روسیه تأثیر میگذارد. کرملین به اقتصاد خود روسیه آسیب میزند، زیرا آنها خودشان را از درآمد چشمگیری محروم میکنند.»
بلغارستان و لهستان گفتهاند که میتوانند گاز خود را از منابع دیگری تهیه کنند.
خانم فن در لاین در همین زمینه از طرح فرانسه، رئیس دورهای شورای اتحادیه اروپا برای گرد هم آوردن وزرای انرژی اروپا «در اسرع وقت» خبر داد.
فون در لاین هشدار داد شرکتهای اروپایی که قبول میکنند آن گونه که مسکو میخواهد بهای گاز روسیه را به روبل بپردازند، تحریمهای اتحادیه اروپا را زیر پا گذاشته و با برخورد قانونی جدی مواجه خواهند شد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه گفت پیشنهاد بروکسل برای تعلیق همه عوارض گمرکی محصولات اوکراینی وارداتی به اتحادیه اروپا به مدت یک سال، به معنی کمک به فعالیتهای اقتصادی این کشور است.
زلنسکی در ویدئویی که در تلگرام منتشر شده است، گفت: «این طرح به ما امکان میدهد تا حد امکان از فعالیتهای اقتصادی در اوکراین حمایت کرده و تولید ملی خود را حفظ کنیم.»
پیشنهاد اتحادیه اروپا هنوز نهایی نشده چون هم پارلمان اروپا و هم ۲۷ کشور عضو اتحادیه باید آن را تأیید کنند.
4/27/2022 11:47 PM
کییف روز چهارشنبه اعلام کرد انتظار «هفتههایی بسیار سخت» را دارد چون با توجه به این که شرق اوکراین برای مسکو در اولویت است، «ارتش روسیه از قبل نیروهای خود را برای یک حمله بزرگ در شرق» کشور جمعآوری کرده است.
این هشداری است که الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین آن را در بیانیهای در فیسبوک همرسان و به دنبال آن، اوکراینیها را به «مقاومت و اتحاد» دعوت کرده است.
کریل پتکوف، نخست وزیر بلغارستان، روز چهارشنبه گفت که حزب متبوعش در واکنش به قطع گاز طبیعی روسیه به کشورش و لهستان، دو عضو ناتو، تنها از منافع بلغارستان دفاع میکند.
بلغارستان که زمانی یکی از نزدیکترین متحدان مسکو بود، پس از به قدرت رسیدن لیبرالها در صوفیه در پاییز گذشته و به دنبال آن تهاجم روسیه به اوکراین، بسیاری از پیوندهای دیرینه خود با روسها را قطع کرد.
بلغارستان از تحریمهای غرب علیه روسیه حمایت کرده، کمکهای بشردوستانه به اوکراین فرستاده و ۹۰ هزار پناهجوی اوکراینی را در خاک خود پذیرفته است. این کشور با این حال در مورد کمک نظامی به اوکراین هنوز مردد است.
اوفی، نهاد متولی امور مهاجرت فرانسه که تحت نظارت وزارت کشور فعالیت میکند روز چهارشنبه اعلام کرد در حال حاضر بیش از ۷۰ هزار تن از جنگزدگان اوکراینی از کمک هزینه پناهجویان در فرانسه بهرهمند هستند.
این سازمان گفته است که تاکنون ۳۴ هزار و ۷۰۰ کارت کمکهزینه برای خانوادههای اوکراینی صادر شده است.
این اعتمادپذیرترین شاخص برای شمارش آوارگان اوکراینی است که از زمان تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه به فرانسه مهاجرت کردهاند.
حداقل کمک هزینه پناهجویی که به اوکراینیها تخصیص داده میشود، حتی اگر درخواست پناهندگی نداده باشند، روزی ۶.۸۰ یورو برای هر نفر است.
4/27/2022 09:22 PM
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز چهارشنبه نسبت به هرگونه مداخله خارجی در جنگ اوکراین هشدار و اطمینان داد که چنین مداخلهای با واکنش «سریع و رعدآسا»ی روسیه مواجه خواهد شد.
پوتین در مجمع فدرال شورای قانونگذاران گفت: «اگر کسی قصد کند از بیرون در آنچه (در اوکراین) در حال رخ دادن است مداخله کرده و تهدید ناپذیرفتنی برای روسیه ایجاد کند، باید بداند که پاسخ ما (...) سریع و برق آسا خواهد بود.»
به گفته وی، روسیه در استفاده از مدرنترین سلاحهای خود تردیدی نخواهد داشت.
او گفت: «ما ابزارهایی داریم که هیچ کس دیگری نمیتواند ادعای داشتن آن را بکند. ما لاف نمیزنیم، اگر مجبور باشیم از آنها استفاده خواهیم کرد. و من میخواهم همه این را بدانند.»
وی افزود: «همه تصمیمات در این زمینه قبلاً گرفته شده است.»
روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد در تلافی تصمیم مشابهی که اخیراً توسط توکیو علیه دیپلماتهای روسیه به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین گرفته شده بود، هشت دیپلمات ژاپنی را از خاک خود اخراج کرده است.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای گفته است که از آغاز عملیات نظامی مسکو در ۲۴ فوریه، توکیو «مسیری آشکارا خصمانه و ضد روسی در پیش گرفته است».
از دیپلماتهای اخراجی ژاپنی خواسته شده است که تا پیش از ۱۰ مه خاک روسیه را ترک کنند.
ارتش اوکراین مدعی شد که مواضع روسیه را در «جزیره مار» در دریای سیاه که از زمان آغاز تهاجم نیروهای روسی به نماد مقاومت اوکراین تبدیل شده، گلولهباران کرده است.
ستاد فرماندهی ارتش در منطقه جنوب اوکراین شامگاه سهشنبه در فیس بوک نوشت: «نیروهای ما حملاتی را به مواضع دشمن در جزیره مار انجام دادند.»
ارتش اوکراین همچنین گفته است که در حال به دست آوردن اطلاعات روشن از میزان تلفات روسهاست.
اپلیکیشن یورونیوز را از پل استور دانلود کنید
روسیه این موضوع را که در این جزیره حملهای صورت گرفته تأیید نکرده است.
اوکراین کوتاه زمانی پس از آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، کنترل این جزیره را در دست گرفت.
این جزیره کوچک از نخستین روز جنگ معروف شد. در آن زمان مرزبانان اوکراینی در مکالمه رادیویی خطاب به روسها که خواستار تسلیم آنها بودند، فریاد زدند: «کشتی نظامی روس، برو گمشو!» صدای آنها در شبکههای اجتماعی همرسان شد و جزیره مار به نماد مقاومت در اوکراین بدل گردید.
سربازان اوکراینی اسیر و پس از آن در تبادل اسرا آزاد شدند.
1403/1/12 13:3
1402/7/1 8:34
1402/6/15 12:17
1402/2/31 7:0
1402/2/11 7:39
1403/11/11 18:13
1403/11/3 5:55
1403/10/19 9:3
1403/10/16 14:39
1403/10/14 14:15
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام *
ایمیل *
وبلاگ
دیدگاه
سخن سردبیر
سخن تازه
سخن داغ
شهرهای شمالی
گوناگون
ادبیات
نیم نگاه
دلمشغولی ها
خواب ننه آقا
بسته خبری
دلنوشته ها
سرگرمی ها